Imatges de pes

Per Cromwell (Malmö 1974) és un polifacètic  activista i inventor suec que té com una de les seves activitats la fotografia en blanc i negre. Des de fa un parell d’anys és també un instagramer amb més de trenta mil seguidors. D’ell s’acaba de publicar un llibre amb unes vuitanta imatges escollides i textos del poeta i assagista Vicenç Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, 1954).

 Es tracta d’una publicació de luxe feta per l’antic editor Felip Puig i la dissenyadora i fotògrafa Roser Faura que han cuidat al màxim l’edició en tots els detalls. El llibre traspassa les imatges fotogràfiques que Cromwell publica habitualment a la seva galeria d’Instagram al format clàssic del llibre en paper.

  El personatge protagonista és a més un home que viatja contínuament pel món i això queda ben palès en el llibre que porta per títol “per -cromwell”.  El fotògraf i inventor diu que el seu objectiu és “ensenyar el món d’una altra manera”.

Un dels encerts d’aquesta obra és la combinació de dues mirades la de Cromwell, la principal i la d’Altaió qui, entre d’altres coses diu que «Hi ha una alta velocitat que s’atura en la imatge, el temps en la poesia». L’escriptor es pregunta si la fotografía pesa i Per Cromwell respon calladament a la qüestió amb les seves potents imatges.

El llibre no es ven a llibreries i és pot obtenir al web de Per Cromwell o contactant amb els editors.

per-cromwell

Per Cromwell i Vicenç Altaió

132 pàgines

Puigfaura edicions

108 euros

Leave a Reply